mandag den 25. juni 2012

EF Kick-Off Camp i Svendborg (Dag 2)

Dag to, lørdag startede med, at Julia og jeg stod op omkring kl. 7, hvilket var på samme tidspunkt som morgenløbet skulle starte - hvilket var én af grundene til, at vi ikke var med til det. Vi var færdige med at gøre os klar i løbet af et kvarter, og morgenmaden var først kl. 8:00, så vi satte os til at se TV indtil kl. 7:50, hvor vi gik hen til kantinen.

Ligesom med alt andet blev vi hurtigt færdige. Morgenmaden tog mellem 10 til 15 minutter (hvis man ikke tæller køen med). Bagefter var der en halv times pause (fra kl.8:30 til 9:00), men vi gik direkte ned til vores mødested i kælderen. Drengene spillede allerede bordtennis. Da Mikkel (vores gruppeleder) kom ned i lokalet skulle vi til at forberede os til vores EF @ Nite performance. Vi brugte nok en halv time på at finde ud af, hvad vi skulle lave - vores idéer var ikke alt for gode i starten, men da vi begyndte at blande dem sammen, blev det faktisk ret godt. Beskrivelsen af, hvad vi faktisk lavede, kommer senere!

Bagefter skulle vi snakke om kulturelle forskellige mellem Danmark og U.S.A., men først skulle vi lige flytte lokale, fordi der var så indelukket nede i kælderen. Derfor endte vi i noget, der lignede et fælles køkken, måske for dem, der boede på Hostel'et. Jeg endte i gruppe sammen med Tobias og en anden, som jeg ærligt talt ikke kan huske, hvem var - men jeg tror, det var Christoffer, men jeg er altså ikke sikker. Vi skulle snakke om, hvilke forskelle der var mellem religion i Danmark og religion i U.S.A. Vi havde ikke mange ting, så vi endte med at tegne en kirke, blomster, en mand og en metro. Meget kreativt. De andre havde fået nogle lidt "lettere" emner, som f.eks. skole, så de havde meget mere at fortælle end os.

Og så var der frokost. Det var ret hyggeligt, selvom vi - igen - spiste hurtigt for at kunne komme videre. Nu skulle vi i gang med emnet "Problem Solving" - eller "Problemløsning", som det hedder på dansk. Vi sad alle i en cirkel på gulvet, hvor Randi fortalte os en kort historie om et problem, som en anden udvekslingsstudent hade oplevet. Den første var noget om ens bror eller søsters venner. Personen havde kun været der i et par uger, og skolen var ikke startet endnu. De eneste venner han/hun havde var søsterens/brorens. En dag ringende de til eleven og spurgte om han/hun ville med i biografen. Problemet var, at da han/hun spurgte, om søsteren/broren ikke skulle med, sagde de, at det skulle han/hun ikke. Det andet problem var efter eleven var startet i skolen og endelig havde fundet en ven, som han/hun havde taget med hjem til middag. Der havde været en lettere akavet stilhed, da de spiste. Da vennen gik, sagde forældrene, at han ikke måtte komme igen, fordi han var sort.
Løsningerne kan jeg ikke huske helt præcist, så det vil jeg ikke uddybe.

Derefter var der et foredrag med en psykolog. Det tog tre timer, og det var okay interessant, men dog ikke så meget, at jeg synes, det er værd at fortælle om. Bortset fra at vi fik chokolade, eller nogle af os gjorde, for jeg havde ikke lyst til det.
 
Bagefter skyndte vi os ned til vores mødested - vi skulle nemlig til at lave videre på vores EF @ Nite performance, for det var langt fra færdigt. Vi manglede stadig en let koreograferet dans, som nogle af os piger blev nødt til at lave. Returnee'en i vores gruppe, Randi, hjalp til med et "dance move", som vi kunne bruge. Det endte med at starte dansen.
Drengene var dog ikke meget for det, vi havde fundet på - for de skulle gøre noget, som de mente var meget pinligt. Men til sidst endte med, at langt de fleste var med - selv Mikkel var med på den.
Og så skulle der ellers bare øves - og klædes om til vores pink tøj/ting/noget.

Før vi kunne komme videre skulle vi også lige spise aftensmad.Vi sad mest bare og snakkede, om hvordan det mon ville gå, og om hvordan folk ville reagere til det, som vi havde fundet på.

Kl. 20:30 gik vi alle sammen mod det sted, hvor EF @ Nite blev holdt. Mit hold gik rundt med en masse lyserøde/pink balloner. De andre havde ikke taget nogle specielle ting med fra Danhostel, så vi må have set lidt mærkelige ud.
Da vi endelig ankom, skulle gruppe 1 først på scenen - gruppe et bestod af dem, som ikke skulle til U.S.A., f.eks. Canada, Frankrig og Irland. De havde lavet et lidt specielt show, hvor de blandt andet brugte sangen "We Are Family".
Bagefter var det vores tur. Nu kommer det indviklede, så se om du kan følge med.
Det hele startede med, at rummet blev mørklagt, og vi lyste vores balloner op med lommelygterne i vores telefoner imens vi gik ind på scenen til "Pink Panther Theme". Så tændte lyset, og man kunne se, at midt på scenen stod et bord, hvor der sad seks mennesker omkring. 4 drenge og to piger. Bagved bordet stod en pige klædt i en lyserød One Piece, som introducerede vores show ved at sige: "Welcome! We are group 2, pink group. And we now present to you a day on the EF office". Og så gik vi ellers rigtigt i gang.
En af drengene rejste sig op, og præsenterede sig selv som en fra EF Staff'et og de to andre der sad ved siden af ham som to af de andre fra EF. Og så sagde den ene af drengene "We will now tell you the rules for the last time", hvorefter han så fortalte, hvad vi har fået at vide en million gange; At vi ikke må drikke, ryge, få tatoveringer, få piercinger, tage stoffer eller tage til vilde fester. Derefter erklærede han mødet for slut, og beder dem så om at hjælpe ham med at bære bordet ud. Vi andre, der stod i baggrunden og skulle forestille at være folk, der arbejdede på EF kontoret, kiggede efter dem. Lidt efter de var "gået" startede "Sexy And I Know It" og alle brød ud i en mere eller mindre koreograferet dans med Christina og jeg forrest.
Men så ringede en telefon, og Anders løb op foran og tyssede på alle. Han tog telefonen og sagde: "Hello, you have called EF High School Year. We cannot answer the phone right now, since we are in the middle of an important meeting. Please call back in an hour." Da han "lagde på" igen, løftede han armene og musikken startede igen. Alle dansede videre - samme dans, men det kan jo være lige meget. På et eller andet tidspunkt stoppede musikken, og vi poserede for at få taget et (lidt rodet) gruppebillede. (Hvis der kommer en video med det, skal jeg nok lægge den op - men lige nu har jeg ikke en gang billeder af det.)
Bagefter kom de andre 4 hold på scenen, men det kan jeg ikke huske så meget af. Og efter det fik vi kage og sodavand, for så at gå ind igen for at lære EF's sommer dans af en professionel danselærer.
Her er resultatet:

 

Bagefter skulle vi have taget gruppebilleder med knæklys, det var ret sjovt. Når man altså havde fundet ud af, hvad man skulle lave på billedet. Et par stykker sad oppe på scenen og skrev U.S.A., mens vi andre sad/stod omkring og viftede som vanvittige med de der knæklys.

Så var tilbage til Dan Hostel Svendborg for endnu en "candle light chat", men de fleste af os sad bare og snakkede i mindre grupper. Jeg tog billeder af Christopher, som havde mega mange knæklys!

Med blitz

Uden blitz
 Det så ret fedt ud, hvis jeg selv skal sige det!

Bagefter skulle Julia og jeg op på vores værelse og sove. Der gik ikke ret lang tid før vi faldt i søvn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar